Företaget

Vår historia

Företaget som senare kom att bli Råda Plåt & Svets grundades redan 1941. Men det fick sitt nuvarande namn 1973, när Jan-Olof ”Johan” Johansson började tillverka plåtdetaljer i Mölnlycke. Under sin tid som ägare hann Johan bygga upp flera trogna och stabila kundrelationer.

Under 2001 tog Roges Ingengörfirma AB över av nuvarande delägare Patrik Bogfors. Sedan dess har mycket hänt. Förutom att öka omsättningen från 3 till 30 miljoner kronor har Råda investerat i en ny maskinpark, en ny svetsavdelning, nya kontor och välkomnat flera nya kollegor.

Vid årsskiftet 2017/2018 lämnade Patrik över VD-rollen till Anders Rytterstig som då flera år arbetat inom företaget i ledande roller. Lagom till 20 års jubileet förvärvade Råda även ytbehandlingsföretaget Prestanda Lacktjänst AB.

Vilka vi är

Idag består Råda Plåt & Svets av 24 anställda som hjälper er att hitta den rätta lösningen. Vi tillverkar och konstruerar bearbetade metallprodukter som kan anpassas för små eller medelstora serier. Genom att arbeta tillsammans med våra kunder och lyssna på dem ser vi alltid till att deras idéer blir verklighet.

Våren 2021 blev vi majoritetsägare i lackeringsfirman Prestanda Lacktjänst AB och fick 10 nya kollegor. Prestanda Lacktjänst har en hög kompetens och är specialister på komplex industrilackering och är sedan många år tillbaka en stående leverantör till oss. Genom att vi tagit vårt samarbete till nya nivåer stärker vi ledtider, säkerställer kvalitén och ökar konkurrenskraften vilket i slutändan gynnar våra kunder.

Vi är en komplett partner med ett brett utbud av tjänster och produkter. Med hjälp av vårt breda kontaktnät, vår kunskap och vår moderna maskinpark kan vi se till att alla produkter tas fram och levereras effektivt. Vi anpassar alltid det vi gör efter varje nytt behov, med rätt material och kvalitetsnivå.

Vart vi ska

Vi har hunnit växa mycket under de senaste åren både organiskt och genom uppköp av befintliga verksamheter. Men vi är långt ifrån klara. Under de närmaste åren vill vi få in ännu fler kunniga kollegor och inspirerande uppdragsgivare.

Vi kommer hålla er uppdaterade om alla spännande expansioner och förändringar som väntar framöver. Råda Plåt & Svets kommer fortsätta vara ett företag som både kunder och anställda kan vara stolta över.