Ytbehandlingsansvarig Patrik


Det här är Patrik, men går mest under Jervne, och han är vår ytbehandlingsansvarig och allti allo. Vi har ställt några frågor till honom.

Jag heter Patrik Jervne och jobbar som ytbehandlingsansvarig på Råda Plåt och Svets AB i Mölnlycke. På fritiden är jag tvåbarnspappa och bor tillsammans med min fru.

Vad gör du om dagarna?

Mitt jobb på Råda är att beställa inköp av externa tjänster så som Elzink, Lackering, Anodisering och Kromatering samt många andra typer av ytbehandlingar. Jag ansvarar även för alla våra körningar med våran egen lastbil, där jag planerar var och när vi ska åka för att t ex leverera gods till en kund eller hämta hos en leverantör. Med tiden som blir över jobbar jag i våran mekaniska verkstad med skärande bearbetning och vid vissa tillfällen som vid sjukdom som backupp på våran Lasermaskin eller kantpress.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste och bästa med att jobba på Råda är mina fantastiska kollegor samt friheten att själv kunna utvecklas och få möjligheten att få andra roller i våran organisation.

Hur vill du att din framtida kollega ska vara?

Som kollega på Råda ska du vara glad, lyhörd och älska att gå till jobbet på morgonen.

Hur hamnade du på Råda?

Jag började jobba på Råda 2012, direkt efter gymnasiet och har snart varit på Råda i 10 år. Under den tiden har jag jobbat som stansoperatör, kantpressare, lasermaskinsoperatör, CNC operatör och slutligen ytbehandlingsansvarig.