Nyheter

Information om sommarstängt 2023

2023-05-05

Vi stänger vår produktion vecka 28, 29, 30 och 31.  Vi önskar alla kunder, leverantörer och
medarbetare en underbar semester!

 

Vi söker..

Jobba på Råda Plåt & Svets?

2023-04-01

Vi är alltid intresserad av att komma i kontakt med engagerade, prestigelösa och kunniga personer med erfarenhet från industri som kan hjälpa oss att ta Råda Plåt till nya nivåer.

Läs mer på vår karriärsida för att se vilka annonser som finns ute just nu.

 

 

 

Tack alla besökare!

2022-11-21

Tack alla besökare för en rolig, intensiv och givande vecka på Elmia Subcontractor i Jönköping. Vi hade en fantastik placering av vår monter precis vid ingången och hade fullt upp nästan hela dagarna. Vi diskuterade både metallbearbetning och industrilackering med nuvarande och framtida potentiella kunder. Vi har redan fått förfrågningar från några av er vilket är oerhört roligt. Hoppas att vi ses nästa år igen!

 

Elmia subcontractor

2022-10-06

Besök oss på Elmia Subcontractor i november!
-Den ledande arenan för kunskap, innovation och framtidens tillverkningsindustri.

Klicka på länken för att boka din biljett  Elmia Subcontractor - 2022 - Tickster

 

Kakelugnspannan

2022-10-03

Just nu producerar vi för fullt för att få ut så många kakelugnar som möjligt pga de höga elpriserna. Dessa kakelugnar skiljer sig nämligen ifrån en traditionell kakelugn- den ger värme till hela huset via det vattenburna värmesystemet, från källarens golvvärme till vindens element. Billigt och effektivt!
Mer info hittar du på https://www.kakelugnspannan.com

 

Nya investeringar på plats!

2022-08-16

Nu är vi i full gång igen efter semestern och våra senaste investeringar är på plats- en bäddfräs samt en automatkap!
För oss är det viktigt att hålla en modern maskinpark då det är en viktig del i att förbättra produktionens effektivitet.

 

Tusentals plåtar levererade

2022-07-06

Härligt att se slutresultatet!
Nu är tusentals plåtdelar levererade till Point 65 Swedens kayakomater som finns över hela Sverige. Kayakomaten fungerar som en automat där du kan hyra kajaker och SUP-brädor dygnet runt via mobilen. Perfekt nu i semestertider!

 

Heldagskonferens 11 maj 2022

2022-05-11

En inspirerande och rolig heldagskonferens tillsammans med dotterbolaget Prestanda Lacktjänst AB.
Vi arbetade bland annat med våra värdeord Utveckling, Trivsel, och Kvalité. Tre ord som ligger oss varmt om hjärtat och utgör grunden för oss som företag. Vi tror att dessa tre ord skapar värde för både bolaget, anställda och kunder. Men vi hann även med god mat, företagsinformation, socialt umgänge samt ett klurigt och lärorikt quiz.

Tillsammans når vi nya höjder!

 

 

20 år och expanderar

..från 2 anställda till en koncern med 33 ambitiösa medarbetare

2021-05-28
I år är det 20 år sen Patrik förvärvade vad som skulle bli Råda Plåt & Svets AB. Under dessa 20 år har vi träffat många fantastiska kunder, leverantörer och kollegor och varit med om väldigt många spännande projekt.
Vid årsskiftet 2017/2018 lämnade Patrik över VD-rollen till Anders Rytterstig. Med framåtanda och ett makalöst driv ska Råda Plåt & Svets fortsätta arbetet för att utvecklas och förbättras.
Lagom till 20 års jubileet förvärvade vi ett ytbehandlingsföretag, Prestanda Lacktjänst AB. Tillskottet skapar ännu bättre förutsättningar för oss att vara den kompletta partnern inom metallbearbetning.

Tack alla kollegor, leverantörer och kunder för att ni gör Råda Plåt till vad det är idag!

 

Nu miljöcertifierade!

2021-04-29
Vi arbetar aktivt med att minska vår miljöpåverkan och för att hitta kostnadseffektiva och samtidigt hållbara alternativ.
Vi har därför valt att certifiera oss enligt ISO 14001
-En kvalitetsstämpel på vårt miljöarbete!

Under flik "företaget" kan du se alla våra certifikat.

 

Råda Plåt och Svets expanderar

2021-04-15
Vi på Råda Plåt & Svets AB är glada över att få presentera att vi nu utökar vår verksamhet och stärker vår ställning som helhetsleverantör genom att bli
majoritetsägare i den välrenommerade lackfirman Prestanda Lacktjänst AB.

Prestanda Lacktjänst AB har en hög kompetens och är specialister på komplex industrilackering och är sedan många år tillbaka en stående leverantör till oss. Genom att vi nu tar vårt samarbete till nya nivåer stärker vi ledtider, säkerställer kvalitén och ökar konkurrenskraften.

 

Ny investering -Mazak HCN-4000 horisontalfräs med palettsystem.

2020
Vi på Råda Plåt & Svets är riktigt nöjda med vår senaste investering -en Mazak HCN-4000 horisontalfräs med palettsystem.
Med sin höga prestanda, precision och tillförlitlighet passar den perfekt för snabb och effektiv tillverkning av avancerade mekanikdetaljer med snäva toleranser.

Klicka på bilden för att se bildspel.

 

Råda Plåt & Svets AB har kvalificerat sig som ett gasellföretag

2018
Råda Plåt & Svets AB har kvalificerat sig som ett gasellföretag 2018.
Hårt slit och strategiska val tillsammans med en passion och ett anamma som heter duga är vårt recept på framgång.

 

Årets företagare i Härryda Kommun

2018
Vi är stolta och glada över att få presentera att vi blivit Årets Företagare i Härryda Kommun.
Det känns hedrande och en bra feedback på att vi bygger verksamheten på rätt sätt. Vi är under ständigt utveckling och vi blickar nu framåt och rustar oss för våra fortsatta långsiktiga mål och visioner.