Våra tjänster

Laserskärning


I vår Fiberlaser Trumpf 5030 erbjuder vi laserskärning i alla vanliga material upp till 25mm i tjocklek.
Maskinens höga skärhastighet och precision gör att vi kan köra fram komplexa konturer till ett bra pris.
Den lämpar sig också för skärning i icke järnhaltiga material, som koppar och mässing, upp till 10 millimeter tjocklek.Kantpressning


Vi på Råda Plåt & Svets har lång erfarenhet av kantpressning.
Vi har moderna CNC-styrda maskiner vilket möjliggör effektiv framställning av detaljer, samt en hög vinkelnoggrannhet även i komplexa detaljer.

 

Svetsning


Råda Plåt & Svets är certifierade enligt ISO 3834-4, kvalitetskrav för svetsning, så du som kund kan känna dig trygg i att din produkt är korrekt svetsad.
För att inte riskera att få föroreningar i materialet har vi svetsplatser dedikerad endast för aluminiumsvetsning. Vi svetsar i de flesta svetsbara legeringarna inom aluminium, rostfritt och stål.

Skärande bearbetning


Vi utför svarvning, fräsning och annan skärande bearbetning i de flesta material, främst metalliska som exempelvis aluminium, stål, mässing och
koppar.
Maskinparken är anpassad både för större serier och en-stycks-tillverkning och vi har både CNC-styrda och manuella maskiner.

Övrig plåtbearbetning


Annan plåtbearbetning som vi på Råda Plåt & Svets utför är valsning av plåt.

Montering


Behöver ni hjälp med montering av produkten? Givetvis kan vi montera er produkt som sista steg i tillverkningsprocessen.
I vår montageavdelning har vi kapacitet och erfarenhet att montera enheter med hundratals ingående komponenter. Monteringen sker efter era önskemål och kan även innefatta funktionskontroll, testkörning och eldragning.

Lackering


Genom vårt helägda dotterbolag Prestanda Lacktjänst AB, beläget norr om Göteborg, erbjuder vi ett brett utbud av ytbehandling. Specialiserade på våtlackering har vi en sammanlagd yta på 240m2 för lackering, uppdelad i åtta fullt utrustade lackboxar

Ytbehandling


Tack vare vårt breda nätverk av kompetenta samarbetspartners kan vi erbjuda olika slags ytbehandlingar när det behövs.

Exempel på ytbehandlingar som vi ombesörjer är elpolering, förnickling, förzinkning, kromatering, anodisering och screentryck.

Serietillverkning


Vi har skapat effektiva processer för att kunna erbjuda hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris.

Vi kan producera stora serier av komponenter, allt från små detaljer till större produkter där vi även utför montering, ex. hissar. Om du behöver en pålitlig partner vågar vi påstå att vi är bäst i klassen.